DONACIJA

FAŠIZEM V ŠOLAH, DIKTATURA V DRŽAVI

Temu bomo naredili konec

Pred nekaj dnevi smo pisali ravnateljem in jih spomnili na njihovo avtonomnost pri odločanju. Nekateri so se odzvali in se zavedajo posledic upoštevanja neustavnih in nezakonitih odlokov.

Drugi so zaradi bogaboječega spoštovanja avtoritete in strahu pred izgubo svojih stolčkov klonili ter spustili v šole policiste, ki so nadzorovali potek preverjanja testiranja. Izločevali so otroke, ki se niso želeli testirati in jih osramočene napotili v posebno izolacijsko sobo! Poslali so jih domov in jim tako onemogočili njihovo ustavno pravico do izobraževanja. S takšnim ravnanjem so spodbudili tudi diskriminacijo in segregacijo.

V CISP smo se odločili, da vložimo tožbe proti škodljivemu in diskriminatornemu ravnanju ravnateljev. Tovrstne tožbe bodo predstavljale večji finančni zalogaj (sodne takse, sodni izvedenec….), vendar obstaja tudi veliko večja možnost za ugodno sodbo, zato vas prosimo, da stopimo skupaj in omogočimo, da bodo te tožbe proti določenim ravnateljem ugledale luč sveta. Naše delo ostaja še vedno PRO BONO.

Iščemo tudi starše, ki so pripravljeni vložiti tožbe. Na naši spletni strani izpolnite kontaktni obrazec.

V skupini vas je skoraj 15.000. Če bi vsak prispeval samo nekaj evrov, bi ZMAGALI

Društvo za zaščito človeka in njegovih pravic Slovenije
Regentova ulica 6
2000 Maribor

Namen: Pravna podpora
Koda: CHAR
TRR: SI56 0284 3026 3830 868
Sklic: 2021-2021

DŠ: 89636651
Mat.št: 1741713000

Ni DDV zavezanec.